בשנת 1938 החלו מדענים בהרווארד לעקוב אחר חייהם של מאות אנשים כדי להבין מה גורם להם לחיות חיים ארוכים ומאושרים. המחקר נמשך כבר מעל 80 שנה והוא אחד המחקרים הכי ארוכים שנערכו אי פעם על בני אדם, הנה התוצאות
בדידות מתגלה כגורם מזיק לבריאות הפיזית והנפשית, בדומה לעישון, אלכוהוליזם או אורח חיים לא פעיל. בדידות כרונית עלולה להוביל לשיעורי תמותה גבוהים. אנשים שמרגישים בודדים נוטים לפתח יותר מחלות ולהיות פחות מאושרים.
זה אולי ישמע הזוי, אבל הסכנה של מחסור בקשרים חברתיים זהה לסכנה של עישון של 15 סיגריות ביום.
כסף או הצלחה חומרית הם אינם הגורמים המרכזיים לחיים מאושרים. אחרי שהצרכים הבסיסיים שלנו מסופקים, יותר כסף לא הופך אותנו יותר מאושרים. מערכות יחסים עמוקות ואיכותיות, הן מה שמשאיר אנשים מאושרים לאורך חייהם, יותר מעושר, הצלחה או תהילה.
האנשים שהיו הכי מאושרים במערכות היחסים שלהם בגיל 50 היו הבריאים ביותר בגיל 80. מערכות יחסים הם מדד טוב יותר לאריכות ימים מאשר עושר, מעמד חברתי, מנת משכל, או אפילו גנים.
איכות > כמות. זה לא מספר החברים שיש לנו, אלא העומק והאותנטיות של הקשרים שלנו שחשובים באמת. קשרים קרובים ותומכים עם מספר מצומצם של אנשים מועילים יותר מאשר קשרים רדודים עם מעגל חברים גדול.
אנשים בודדים פגיעים יותר לבעיות בריאותיות וחווים ירידה בתפקוד המוחי מוקדם יותר מאשר אלו עם מערכות יחסים חזקות. מעורבות בקשרים עמוקים ומשמעותיים יכולה לעזור לנו לשמור על תפקוד קוגניטיבי תקין גם בגיל מבוגר, ומפחיתה את הסיכון לאיבוד זיכרון.
3 תובנות שלי מהמחקר:
1. קל מאוד להיכנס ללופ של שגרה ועבודה ולהזניח את מערכות היחסים שלנו. המחקר הזה משמש עוד הוכחה שזו טעות. כסף והישגים לא יהפכו אותנו מאושרים יותר לאורך זמן, והם לא חשובים יותר מהבריאות שלנו.
2. ההשפעה של מערכות יחסים על התפקוד הקוגניטיבי הופכת משמעותית יותר עם הגיל. לכן חשוב שנטפח את הקשרים עם ההורים שלנו ועם סבא וסבתא, תשומת הלב שלנו יכולה לשפר ולהאריך להם את החיים.
3. אנחנו סובלים ממגפה של בדידות בעולם. הרשתות החברתיות יוצרת אשליה של חיבור, אבל בפועל מספקות לנו קשרים די שטחיים ומזויפים. בערך 1 מתוך 4 אנשים בעולם סובלים מבדידות.
Comments